Транспортування Алкогольної Продукції
Транспортування алкогольної продукції вимагає розуміння властивостей даної категорії товарів і дотримання певних правил перевезення:
Чистота автомобіля - будь-який сторонній запах може змінити властивості алкогольних напоїв, зокрема аромат і смакові якості.
Температура - не рекомендується здійснювати транспортування алкогольних напоїв під час нестерпної спеки або лютого морозу: оптимальний температурний діапазон – +10-15 градусів за Цельсієм. Занадто низька температура небезпечна для напоїв з вмістом етилового спирту нижче 40% – може випасти в осад і повністю зміниться смак. Якщо ж передбачається, що доставка займе кілька днів, як у випадку з міжнародними перевезеннями, рекомендується віддавати перевагу рефрижераторам – транспортним засобам з охолоджувальними установками, здатними підтримувати всередині кузова стабільну температуру.
Надійна фіксація продукції - при транспортуванні алкогольних напоїв в ящиках необхідно дотримуватися зазначеної висоти штабелювання, а також закріпити продукцію за допомогою стяжок або ременів. Пляшки з винами рекомендується перевозити в горизонтальному положенні, щоб вміст контактував з пляшковою пробкою.
Світло - алкогольні напої дуже чутливі до впливу сонячних променів, тому транспортування здійснюється тільки в закритому транспорті.
Заборонено укладати поверх тари з алкоголем продукцію, яка може пошкодити ємності або привести до псування її вмісту.
У разі міжнародних вантажоперевезень потрібна наявність митної декларації та капсул на ємностях з алкогольними напоями, що підтверджує сплату акцизного збору. Згідно зі статтею 227 Податкового кодексу України, порушення маркування алкогольної продукції або неповна оплата податку може стати причиною відмови в подальшому митному оформленні та заборони ввезення товару на територію України.
А які у вас були цікаві вантажі, розкажіть нам в коментарях
20.02.2024