Угода Про Лібералізацію Вантажних Перевезень

Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та Європейським Союзом дозволяє здійснювати перевезення без дозволів для двосторонніх перевезень між Україною та країнами ЄС. Для цього на лобовому склі транспортного засобу повинна бути розміщена спеціальна наліпка розміром 5х5 см.

 

Вимоги до наліпки

 1 Розмір: 5х5 см.

 2 Розміщення: лобове скло транспортного засобу.

 

Використання наліпки

Коли наліпка повинна бути видимою:

 • При здійсненні двосторонніх перевезень між Україною та країнами Європейського Союзу (тобто, коли вантаж перевозиться безпосередньо між Україною і країною ЄС, або навпаки).

 

Коли наліпка повинна бути прихованою:

 • Якщо перевезення здійснюється не в рамках двосторонніх відносин між Україною та країнами ЄС.

 • Наприклад, якщо перевезення здійснюється за дозволом Європейської конференції міністрів транспорту (ЄКМТ) або будь-яким іншим дозволом, що не підпадає під Угоду про лібералізацію.

 

Приклад ситуації

 1 Двостороннє перевезення:

 • Транспортний засіб перевозить вантаж з Києва до Варшави. У цьому випадку наліпка повинна бути видимою, оскільки перевезення відбувається між Україною та країною ЄС.

 2 Перевезення за дозволом ЄКМТ:

 • Транспортний засіб перевозить вантаж з Києва до Варшави, але потім з Варшави до Берліна. У цьому випадку наліпка повинна бути прихованою, оскільки перевезення між Варшавою і Берліном не підпадає під Угоду про лібералізацію.

 

Ця наліпка слугує своєрідним дозволом на перевезення, спрощуючи процеси митного контролю та дозволів для вантажних перевезень між Україною та ЄС.

13.08.2024
Усі новини